Societatea noastră prezintă mai multe obiecte de activitate, printre care se numără colectarea, sortarea și prereciclarea textilelor uzate.

    Obiectul principal al societății consta în cumpărarea de îmbrăcăminte și încălțăminte uzate, precum si alte textile de uz casnic (second hand), care au fost colectate de către Asociațiile partenere, în cadrul campaniilor de colectare, demarate în mai multe orașe din tara. Condiția cumpărării textilelor uzate, este asigurată prin activitatea de punere la dispoziția Asociațiilor partenere, a containerelor special amenajate, precum si organizarea tuturor serviciilor de natura logistica: colectare, transport, sortare si predare.

    In prezent, populația are acces la un număr de 800 containere amplasate în 16 județe din țară, atât pe spatiile publice ale orașelor cât și în zonele comerciale.

    Cumpărarea produselor textile uzate de la diverse societăți comerciale, cu profil second-hand, constituie obiectul secundar al societății, acestea reprezentând o alta sursă a procesului de prereciclare întreprins de către societatea noastră.

    Toate produsele textile sunt valorificate. Produsele textile care prezintă un grad ridicat de uzura, si care fac imposibila utilizarea lor in scop de donații, prin intermediul proiectelor sociale întreprinse de Asociațiile partenere, intra în procesul de prereciclare, care presupune trierea, sortarea primara și prelucrarea hainelor și a încălțămintelor in funcție de textura materialului, anotimp si culoare. După încheierea procesului de prereciclare, textilele sunt presate in baloți, care iau calea tarilor estice, unde are loc procesul de reciclare finala a textilelor uzate.

    Finalitatea acestui amplu proces, consta in pregătirea si transformarea textilelor uzate în produse de bază şi utilizarea lor în industrie ca materie primă, astfel “Sfârșitul vieții” tuturor hainelor reprezintă o renaștere a acestora, prin refolosirea firului de ață in industria textilelor.