Társaságunk több tevékenységi tárggyal rendelkezik, ezek között a használt textilipari termékek gyűjtésével, válogatásával és előzetes újrahasznosításával és újrafelhasználásával.

    A társaság fő tevékenységi tárgya a használt ruhák és lábbelik, illetve az egyéb háztartási felhasználású (second hand) textilek vásárlásában áll, amelyeket a Partneregyesületek gyűjtenek be az ország több városában megszervezett gyűjtési kampányok keretén belül. A használt textiláruk megvásárlásának feltétele az, hogy a Partneregyesületek számára rendelkezésre bocsátják a speciálisan elhelyezett konténereket, illetve megszervezik az összes logisztikai természetű szolgáltatást: a begyűjtést, a szállítást, a szétválogatást és az átadást
    Jelenleg a lakosságnak 800 elhelyezett konténer áll a rendelkezésére az ország 16 megyéjében, úgy a városok közterületein, mint a kereskedelmi zónákban.

    A használt textilárunak a különböző, second-hand profilú kereskedelmi társaságoktól való megvásárlása a társaság másodlagos tevékenységét képezi, ez képezi a társaságunk által végzett előzetes újrahasznosítási folyamatának a másik forrását.

    Az összes textilipari áru értékesítésre kerül. Azok a textiláruk, amelyek magas fokú használtsági szintet mutatnak, és amelyeknek a Partneregyesületek által, a szociális projektek közvetítésével végzett adománycélú felhasználása lehetetlen, előzetes újrahasznosításra kerülnek, amely a ruhák és lábbeli anyagának textúrájától, évszaktól és színtől függő osztályozását, elsődleges szétválogatását és feldolgozását feltételezi. Az előzetes újrahasznosítás lezárását követően a textilárukat kötegekbe préselik, amelyek a keleti országokba jutnak, ahol elvégzik a használt textiláru újrahasznosítási folyamatát.

    Ezen széleskörű folyamatnak a befejezése a használt textilek előkészítéséből és alapanyaggá való átalakításából áll, illetve azok alapanyagként történő ipari felhasználásából, ezáltal a ruhák „életének vége” azok újjászületését képviselik, a cérnaszálaknak a textilipar általi újbóli felhasználása által.