Despre noi
Compania noastră desfășoară mai multe tipuri de activități , printre care se numără colectarea, sortarea, precum și REUTILIZARE PREGĂTIRE PT REUTILIZARE, PRE-RECICLAREA și reutilizarea produselor textile uzate.
Activitatea principală a companiilor noastre constă în COLECTAREA, PRELUCRAEA, SORTAREA, VALORIFICAREA DEȘEURILOR TEXTILE ȘI ÎMBRĂCĂMINTE, PRECUM ȘI ACHIZIȚIONAREA LOR, TOT ÎN AȘA FEL ACHIZIȚIONAREA, precum și alte produse textile, precum și alte produse textile, precum și alte articole de îmbrăcăminte. DEȘEURILE TEXTILE ȘI ÎMBRĂCĂMINTEA sunt colectate de către diferite UAT-URI, ȘI DE CĂTRE organizații partenere, ȘI DIN STRĂINĂTATE în cadrul unor campanii desfășurate în mai multe orașe din România. Preluarea DEȘEURILOR textilelor ȘI IMBRĂCĂMINTELOR uzate are loc prin amplasarea de containere puse la dispoziția partenerilor noștri, alături de organizarea completă a logisticii: colectare, transport, sortare și livrare.
În prezent, peste 800 de containere de colectare a textilelor sunt disponibile pentru populație în 16 județe din țară , atât în spații publice urbane, cât și în zona comercială.
Colectarea și reciclarea textilelor nu doar o prioritate de mediu, ci și o economie. Industria textilă este unul dintre cele mai poluante sectoare la nivel global. Prin gestionarea corectă a DEȘEURILOR TEXTILE ȘI ÎMBRĂCĂMINTE SAU a hainelor uzate, reducem semnificativ presiunea asupra depozitelor de deșeuri, consumul de energie și apă necesară pentru producerea de materiale prime noi, precum și amprenta ecologică generală. Fiecare articol REUTILIZAT SAU reciclat este un pas înainte către o economie circulară. ÎN AȘA FEL SĂ NU AJUNGĂ ÎN GROPI DE GUNOI!
Toate textilele colectate sunt valorificate. Articolele care prezintă un grad ridicat de lucru și nu pot fi folosite în scopuri sociale, trec printr-un proces de pre-reciclare, care include sortarea după material, sezon și culoare, urmată de prelucrare. Textilele sunt apoi presate în baloți și exportate către țări din Est, unde continuă procesul de reciclare.
În etapa finală, textilele devin materie primă industrială, reutilizată în cadrul industriei textile. Astfel, „sfârșitul vieții” unei haine nu o categorie de destinație finală, ci un nou început : fibrele, firele și materialele se transformă și renăsc într-o nouă formă, contribuind la sustenabilitate și la reducerea impactului asupra mediului.